درباره نذر کتاب
نذر کتاب چیست؟
«نذر» کمک کردن به نیازمند است. حالا آن نیازمند فقیر باشد، بیمار باشد، پرندهای زخمی باشد، یک زندانی بدهکار باشد، یا خستهای تنها که نیازمند لبخندی محبتآمیز است. اهالی خرد و فهم معتقدند یکی از بهترین نذرها، «نذر کتاب» است؛ سیراب کردن تشنگان دانایی و نیازمندان دانش.
طرح نذر کتاب، حرکتی است مردمی، شبیه بسیاری از نذوراتی که مردم در مناسبتهای مختلف با نیت خیرخواهانه انجام میدهند. اما در این طرح به جای اهدای غذای جسم به مستمندان، با اهدای کتاب که همانا غذای روح است، نیازمندان دانایی را بینیاز میکنیم.
نذر کتاب در نجفآباد
کتابخانه عمومی زهرائیه آغازگر طرح نذر کتاب در نجفآباد شده است. به لطف خدا و با همیاری و مشارکت مالی جمعی از خیرین فرهنگ دوست، کارگروه نذر کتاب نجفآباد با تمرکز فعالیت برای کتابخانههای مدارس ابتدایی شهرستان از اسفندماه ۱۳۹۴ تشکیلشده و با محوریت کتابخانه عمومی زهرائیه، مشغول به کار است.
کارگروه نذر کتاب این کتابخانه که بهصورت داوطلبانه فعالیت میکند. پس از بررسی نیازها و اولویتسنجی، با توجه به وضعیت بحرانی کتابخوانی در ایران، و اهمیت ایجاد عادت به مطالعه از دوران کودکی، و نیز کمک به تحقق نسبی عدالت آموزشی؛ تمرکز و هدف خود را در طرح نذر کتاب، بر غنیسازی کتابخانههای مدارس ابتدایی شهرستان و برنامهریزی و اجرای اقدامات مؤثر در راستای ترویج و تشویق به مطالعه و کتاب در میان کودکان و نوجوانان عزیز قرار داده است.
چرا نذر کتاب؟
آیا میدانید کمهزینهترین و پرفایدهترین سرمایهگذاری برای آینده فرزندانمان چیست؟
تلاش برای ارتقای سرانه مطالعه در جامعه امروز، آیا فردای بهتری برای نسل آینده میسازد؟
واقع قصه این است که اغلب ما چنانکه باید اهل مطالعه نیستیم. آمارها گویاست که میزان مطالعه مردم، با نرخ پیشرفت و توسعه هر کشور ارتباط مستقیمی دارد.
چرا مدارس ابتدایی؟
با ما همعقیدهاید که کودکی مناسبتترین سن برای ایجاد عادات خوب است؟
پس میتوان با ارادهای جمعی، با سرمایهگذاری فرهنگی برای فرزندانمان، آیندهای توسعهیافته و متفاوت را از امروز رقم بزنیم. برای تغییر باید از گامهای کوچک شروع کرد. ما میتوانیم با تجهیز کتابخانههای مدارس ابتدایی شهرمان، کمهزینهترین و پرفایدهترین سرمایهگذاری را -نه فقط برای فرزندان خود- که برای رشد تمامی فرزندان این دیار فراهم آوریم. نذر کتاب، راهحلی است مناسب برای عملی ساختن این تغییر.
چگونه کتابها انتخاب میشوند؟
از بین کتابهای منتخب وزارت فرهنگ و ارشاد اسامی و اتحادیه ناشران، فهرستی از بهترین کتب ویژه کودک و نوجوان انتخاب میشود. پسازآن با نظارت کارگروهی از معلمان و مشاوران اداره آموزشوپرورش، کتابهای مورد نیاز خریداری میشود. در مرحله آخر، نماینده هر مدرسه که از وضعیت کتابخانه آن مدرسه مطلع است، از بین کتابهای خریداریشده، کتابهای موردنیاز کتابخانه مدرسه را انتخاب میکند.
چرا کتابخانه زهرائیه پیشقدم شده است؟
زهرائیه، تنها یک کتابخانه نیست، یک نماد است. نمادی از نوعدوستی و دانشپروری مردمان دیارمان. یادگار مرحوم حاجآقا مجتبی آیت. مردی که اسیر دنیای خاکی نبود و دغدغه نان و معیشت، گرفتار روزمرگیاش نکرده بود. درد ندانستن دیگران آزارش میداد و دغدغه خدمت به خلق خدا، انگیزه بخش تلاشش بود.